ESSENS Zinātniskā padome
RNDr. Eliška Čechová, Ph.D
Absolvējusi analītiskās un vides ķīmijas programmu Masaryk Universitātē Brno, viņa uzsāka tur strādāt pēc studiju pabeigšanas. Pieredzi ieguva stažējoties ārzemēs- Vācijā un Austrijā. Viņas pētījumi galvenokārt ir vērsti uz toksisku vielu izpēti apkārtējā vidē un mātes pienā un to ietekmi uz cilvēka veselību. Pēc aiziešanas no zinātnes sektora viņa nododas jaunu uztura bagātinātāju un kosmētikas izstrādei, kur savu līdzšinējo pieredzi galvenokārt pielieto kvalitatīvu produktu sastāvdaļu izvēlē. Viņas darbi tiek publicēti zinātniskos žurnālos un lietderības modeļos.
RNDr. Petr Ryšávka
Ģenētikas un molekulārās bioloģijas studijas Masaryk Universitātē Brno kļuva par viņa dzīves mīlestību. Pēc darba pie baktēriju vakcīnu un mikrobu lizātu izstrādes, viņš atklāja un patentēja unikālu bioplēves probiotiku. Šis atklājums ļāva uzsākt ciešu sadarbību ar vadošajām universitātes katedrām un aktīvi piedalīties starptautiskos klīniskajos pētījumos. Kā atzīts eksperts, viņš ir biežs viesis farmācijas un medicīnas kongresos, kur sniedz lekcijas par zarnu mikrobiotas ietekmi uz cilvēka veselību.
PharmDr. Milan Krajíček
Ne katram dzīvē ir palaimējies, padarīt darbu par savu hobiju. Bet Milanam Krajīčekam noteikti ir paveicies. Pēc Charles universitātes absolvēšanas Hradeckrālovē, viņš uzsāka savu karjeru, veicot fakultātes zinātniskos pētījumus. Viņa specializācija ir farmaceitisko produktu forma, tēma ko Milans aizsāka vēl studējot un darbojas šajā laukā vēl šodien. Jaunu un perspektīvu vielu nodrošināšana pacientiem nav iespējama bez klīniskās pārbaudes, tāpēc viņš sadarbojas ar vairākām laboratorijām Čehijā un citur pasaulē. Milans piedalās arī farmācijas un medicīnas kongresos un viņa darbi tiek publicēti starptautiskos žurnālos.
Ing. Jiří Štěpánek
Mašīnbūves automatizētās procesa vadības sistēmas studijas Ostravas Tehniskās universitātes Kalnrūpniecības universitātē deva viņam iespēju sekmīgi uzsākt mašīnbūves inženiera karjeru. Veiksme bija viņa pusē un nejauša pavērsiena rezultātā viņš uzsāka tehnologa amatu pārtikas rūpniecībā. Lai gan viņam jau bija padziļinātas zināšanas par tehnoloģijas procesiem, viņš neatlaidīgi strādāja pie sava profesionālā izaugsmes un meklēja jaunas iespējas pilnveidot savas zināšanas. Tāpēc viņš piedalījās daudzos starptautiskos semināros un praksēs, kas veicināja viņa profesionālo attīstību. Viņa neatlaidīgais darbs un mīlestība pret šo jomu nesa augļus, un viņa karjera kļuva par veiksmīgu piemēru uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstības jomā.
Ing. Anna Kołorzová
Absolvējusi Ķīmijas un tehnoloģiju universitātes Pārtikas un Bioķīmiskās tehnoloģijas fakultāti Prāgā ar specializāciju uz pienu un taukiem, viņa sāka strādāt piena nozares korporācijā. Izmēģinājusi dažādus amatus, viņa saprata, ka vislabāk savu entuziasmu var izpaust vadošā amatā. Pieredze viņai ir iemācījusi, ka pašas labākās lietas uz zemes ir radījusi daba, tas ir kļuvis par viņas “devīzi”, un ar šo stingro pārliecību viņa ir pameta veiksmīgo uzņēmumu un bija gatava saskarties ar jaunu pieredzi. Liellopu jaunpiena izstrāde un pārstrādes tehnoloģija ir kļuvusi par viņas mīļāko jomu.